.

Welke soorten hoofdkussens zijn er?

Blog

Welke soorten hoofdkussens zijn er?

Net zoals er verschillende soorten slapers zijn, zijn er diverse soorten en kwaliteiten kussens. Een goede slaapadviseur kan je helpen aan een hoofdkussen dat het beste bij jouw slaaphouding en wensen past. Eventuele nek- en rugklachten kunnen verholpen worden, wanneer je een kussen neemt dat het beste bij je houding past.

Lily_comforel_anti-allergie_kussen.pngSynthetisch kussen
Synthetische hoofdkussens zijn flexibel en licht in gewicht. De anti-allergische eigenschappen hebben een groot voordeel bij dit type hoofdkussens als je een allergie voor dons of huisstofmijt hebt. Ook uit hygiënisch oogpunt is een synthetisch kussen een goede keuze. Dit kussen kan namelijk heel goed op een hoge temperatuur in de wasmachine gewassen worden.

Ariane kussen verenDonzen kussen
Dons is een zeer zacht vulmateriaal met een hoge vormbaarheid en een groot vochtopnemend vermogen. Een hoofdkussen van dons kun je dus heerlijk opschudden. De hardheid van het kussen wordt bepaald door het percentage dons en veren. Hoe meer veren, hoe harder het kussen. Op een donzen hoofdkussen slaap je heerlijk zacht en vederlicht.

Maurits_latex_kussen.pngErgonomisch kussen
Wanneer je op zoek bent naar een hoofdkussen met extra steun, kan een ergonomisch kussen een uitkomst zijn. Een ergonomisch kussen is een vormvast kussen van bijvoorbeeld latex. Deze geeft extra steun aan hoofd en nek. Een ergonomisch kussen heeft een ingebouwde neksteun.

 

Wij zijn specialist op het gebied van hoofdkussens. Je bent welkom langs te komen en de verschillende kussens uit te proberen. Aan de hand van een aantal vragen kunnen onze specialisten jou begeleiden naar het kussen dat het beste bij jou past.