.

Welke soort matrassen zijn er?

Blog

Welke soort matrassen zijn er?

Zonder een goed matras, geen goede nachtrust. De keuze voor het beste matras wordt niet bepaald door een jury, deze keuze wordt bepaald door jou. De slaapspecialisten bij Slaapkenner willen je met hun kennis over slapen hier graag bij helpen.

Zo heb je keuze uit verschillende materialen, zoals latex, koudschuim, traagschuim en matrassen met pocketvering. We leggen hieronder uit wat de verschillen zijn.

Wat is een latex matras
Latex is een soort rubber. Een matras van dit materiaal is rekbaar en veerkrachtig. Door de eigenschappen van latex zorgt dit matras voor goede ondersteuning op de juiste plekken. Ook voor mensen met een allergie is latex een hele goede optie.

Wat is een koudschuim matras
Koudschuim is niet koud. Het wordt van polyurethaan gemaakt en daarbij worden koude mallen gebruikt, vandaar de naam. Koudschuim is goed ventilerend vanwege een open celstructuur, dus goed geschikt voor mensen die veel zweten. Dankzij de stugheid van het materiaal is het ook geschikt voor de wat zwaardere mensen.

Wat is een traagschuim matras
Een traagschuim matras past zich aan aan je lighouding. Het materiaal heeft een dichte celstructuur en zijn daardoor geschikt voor mensen met drukpijnen of mensen die lange tijd in dezelfde houding liggen. Door de dichte celstructuur is het matras warm, dus geschikt voor mensen die het snel koud hebben.

Wat is een pocketvering matras
Pocketvering, de naam zegt het al, de veren in dit matras zijn allemaal afzonderlijk ingepakt in pockets. Dit zorgt voor een goede ondersteuning. Daarbij hebben de zones vaak nog weer verschillende ondersteuningen in het matras: onder de schouders liggen stevigere veren dan onder de benen. Over de vering heen ligt een afdeklaag van koudschuim, latex (synthetisch, natuur of talalay) of traagschuim.

Wil je de verschillen echt ervaren, raden slaapspecialisten aan om het matras uit te proberen. Bij Slaapkenner houden we rekening met je wensen, klachten en voorkeuren. Zweet je veel? Draai je veel? Lig je voornamelijk op je buik? Allemaal informatie die de keuze voor je matras meebepalen. Slaap en ontspanning zijn heel persoonlijk, dus we zoeken iets op maat voor jou. Je bent welkom bij ons langs te komen.