.

Onder welk dekbed blijf je koel op warme dagen?

Blog

Onder welk dekbed blijf je koel op warme dagen?

Je wilt graag koel slapen onder je dekbed tijdens hele warme dagen. Echter, niet elk dekbed is even ademend. Er zijn verschillende soorten dekbedden, denk aan een synthetisch dekbed, een wollen dekbed, een donzen dekbed. Onder welk dekbed slaap je het beste als het heel warm is buiten? Slaapkenner legt je dit graag uit. Liever persoonlijk in gesprek en de materialen echt voelen? Je bent welkom in onze winkel.

Tijdens warme dagen, of wanneer je last hebt van nachtzweten ben je niet alleen op zoek naar een dekbed die zowel goed vocht opneemt als ventileert. Veel materialen hebben maar 1 van deze eigenschappen.

Dekbed van katoen

Neem bijvoorbeeld katoen, een prettig alternatief wanneer je beurs wat kleiner is, want katoen heeft een goed ventilerende werking, maar de vochtopname is wat minder. Hierdoor kan je dekbed klam aanvoelen en dat is niet heel prettig tijdens de nachtrust. Wol neemt wel goed het vocht op, maar ventileert dan weer minder goed.

Helemaal prettig is het, als het materiaal ook nog eens isolerend werkt, dus dat het warmte juist vasthoudt als het kouder wordt. Hieronder beschrijven we twee soorten dekbedden die met warm weer zorgen dat je koel blijft, goed vocht opnemen en die ook nog eens isolerend zijn.