.

Scandinavische stijl in de slaapkamer

Blog

Scandinavische stijl in de slaapkamer

Ben jij een fan van de Scandinavische stijl? Dan vind je de door deze stijl geïnspireerde trend ‘Nordic’ misschien ook mooi. Clean en sober, maar harmonieus. Heel geschikt voor de inrichting van een slaapkamer bijvoorbeeld. We vertellen je graag meer over deze interieurtrend.

Voorbeelden van kleuren in je slaapkamer

Kleuren die je veel terugziet in de stijl ‘Nordic’ zijn roze- tot bruintinten. Harmonieuze kleuren die warmte uitstralen. Dit in tegenstelling tot het echt Scandinavisch design waarbij je veel wit ziet.

Het Nordic design komt verder veel overeen met de Scandinavische stijl qua soberheid. Je vindt in deze interieurs geen overdaad, wel functionaliteit. De vormen zijn echter iets zachter en ronder.

Functioneel, warm en harmonieus, maar wel clean, dat klinkt als een goede basis voor een slaapkamerinrichting. Hoe kun je dit het beste aanpakken?

Poederkleuren slaapkamertrend

Het is mooi om een roze of roodtint op de muur te doen, bruin en beige kunnen ook prima. Poederachtige kleuren, vereenvoudigde bloemen, geometrische patronen en terrazzo dessin zijn graag geziene elementen binnen de Nordic stijl.

Textiel dat textuur heeft, past ook mooi in dit interieur. Maar denk ook aan hele natuurlijke materialen zoals hout en wol. Decoreer je bed bijvoorbeeld met heerlijke zachte wollen kussens. Drapeer er een plaid over met geometrische vormen of eenvoudige bloemen.

De stijl kenmerkt zich verder door lage kleine meubels. Je kunt overwegen twee lage ronde bijzettafels naast je bed te plaatsen in plaats van nachtkastjes en plaats wat poefs in je slaapkamer ter aankleding. Wil je liever stoelen in je slaapkamer, dan zijn kuipstoeltjes met een retrolook ook heel mooi. Gooi die dan niet vol kleren, want dat doet afbreuk aan de cleane sfeer.

Gestoffeerde boxspring

Een gestoffeerde boxspring kun je prima in een tint krijgen die perfect binnen deze look past. Een hoofdbord met textuur voegt iets toe aan het uiterlijk van het bed.

Opties boxspring

Wil je meer informatie over de mogelijkheden van onze gestoffeerde complete boxsprings? Kom dan gerust eens bij ons langs. De specialisten van van Gelderen Tiel vertellen je graag alles over de opties, van kleur tot elektrische bediening, lekker functioneel.