.

De opties en accessoires voor kledingkasten

Blog

De opties en accessoires voor  kledingkasten – waar je waarschijnlijk nog niet aan had gedacht

Stijl, functionaliteit, het soort deurmechanisme. Dat zijn aspecten die je hoogstwaarschijnlijk belangrijk vind voor jouw kledingkast. Maar, wat past precies bij je? Hoe moet de kast eruit zien? Wil je een schuif- of draaideur? Dit zijn vragen die je jezelf af moet stellen tijdens het oriënteren naar een nieuwe kledingkast. We helpen je graag bij het vinden van het juiste antwoord op deze vragen! In deze blog nemen we je mee in de verschillende opties die je hebt voor kledingkasten; en welke kastaccessoires er het beste bij passen!

 

Aanschaf van een kledingkast

Voordat je een kledingkast aanschaft, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Het is natuurlijk een vrij grote investering in jouw huis en interieur en het liefst heb je meteen een kast die helemaal aansluit bij jouw wensen en stijl. Om je daarbij een handje te helpen, hebben we een aantal handige tips op een rijtje gezet:

 

  1. De kledingkast moet passen in je woonstijl. Aangezien een kledingkast een vrij groot oppervlak van de ruimte inneemt, kan deze snel de balans in een ruimte kan verstoren. Zorg dus dat de kleur en het design van de kast feilloos aansluit op de rest van je interiuer.
  2. De afmetingen moeten juist zijn. Dit klinkt heel logisch, natuurlijk. Alleen hier worden vaker fouten in gemaakt dan je in eerste instantie denkt. Meet voor de zekerheid twee keer na of de kast in de ruimte past; zo kom je niet voor onvoorziene verrassingen te staan.
  3. Ga eerst in een winkel kijken. Een afbeelding online is vaak een goede nabootsing van de realiteit. Maar als je dan precies dezelfde kast voor je ziet staan, is het niet altijd precies wat je in eerste instantie had verwacht. Bij een belangrijke aankoop als een kledingkast is het cruciaal om zeker te zijn van je zaak – ga de kast in het echt bekijken dan kan je met 100% zekerheid zeggen dat de kast bij je interieur past!
  4. Denk na over van welke functies je gebruikt wilt maken en welk deurmechanisme je prefereert. Een kijkje nemen in de winkel is een goede manier om te achterhalen wat voor deurmechanisme het beste bij je past. Misschien denk je dat je een draaideur iets is waar je naar op zoek bent. Maar, een schuifdeur werkt net wat beter in de ruimte! Daar kan je alleen maar achter komen zodra je hem in het echt ziet. Laat je ook vooral adviseren door de specialisten in de winkel. Zij weten immers het meest over alle mogelijkheden.

 

Soorten populaire kledingkasten

Er is een breed assoriment aan kledingkasten waar je uit kan kiezen; hierdoor wordt de keuze niet bepaald makkelijker. Om je te helpen, hebben we een opsomming gemaakt van de kledingkasten die zowel stijlvol, als functioneel zijn:

 

Zweefdeurkast

Als je op zoek bent naar iets stijlvollers dan een traditionele draaideur, raden we je onze zweefdeurkasten aan! Een zweefdeurkast is een variant die in een klap extra stijl en functionaliteit aan jouw slaapkamer toevoegt. Deze zweefdeurkasten zijn mooi en modern, maar ze bieden ook een uitstekende oplossing voor het maximaliseren van de ruimte in jouw slaapkamer. Een voorbeeld van een geschikte zweefdeurkast voor veel verschillende woonstijlen is de ConceptME 300 Zweefdeurkast.

Slaapkenner CONCEPT ME 300 zweefdeurenkast.jpg

Draaideurkast

Wat een draaideurkast kenmerkt, is het feit dat het ideaal is om jouw kleding georganiseerd te houden. De openslaande deuren van draaideurkast bieden veel overzicht; je ziet in één oogopslag wat voor kleding je hebt liggen. Eveneens is een draaideurkast ideaal om verschillende kastaccessoires bij toe te voegen. Een voorbeeld van een draaideurkast die bij veel mensen goed in de smaak valt, is de ConceptMe 230 draaideurkast met opbergdeuren.

Slaapkenner CONCEPT ME 200 draaideurenkast.jpg

Combikast

Waarom kiezen tussen verschillende soorten deuren als je ook kan combineren met verschillende deurmechanismes? Zo heb je kasten die zowel een draaideur als een vouwdeur hebben bijvoorbeeld. Ideaal voor de twijfelaars onder ons. De ConceptMe 200 draai- en vouwdeurkast is hier een perfect voorbeeld van!

 

De juiste accessoires voor jouw kledingkast

Eenmaal de juiste kast gekozen? Dan is het tijd om na te denken over de invulling. Je wilt immers ook dat de functionaliteiten van de kast helemaal bij jouw wensen past. Zo wil de een al zijn overhemden ophangen, terwijl de ander liever genoeg lades heeft voor zijn sokken. Hiervoor zijn er allerlei verschillende kastaccessoires die een goede upgrade zijn voor jouw perfecte kledingkast! We hebben er een aantal voor je op een rij gezet:

 

Roede

Een kastroede is een stang die meestal in een kast wordt gevonden en die wordt gebruikt om een reeks hangers aan op te hangen. Als je nog ruimte over hebt in je kledingkast kan je een roede plaatsen, wat ideaal is voor het ophangen van jurken, blousejes en overhemden!

Slaapkenner kast indeling roede en planken.png

Legplanken

Je kan jouw kledingkast op een andere manier inrichten door legplanken te plaatsen. Zo creëer je meer ruimte voor bepaalde kledingstukken als schoenen en laarzen, maar je kan natuurlijk ook gemakkelijk kleding stapelen en overzichtelijk opbergen!

 

Deurdempers

Je kunt een deurdemper op jouw kastdeur installeren om de openingsbeweging te vertragen. Deurdempers zijn ontworpen om te voorkomen dat de deur dichtslaat en schade toebrengt aan jouw muren – en ze zijn supergemakkelijk te installeren! Daarnaast voorkom je onnodig geluid met deurdempers, aangezien de deuren niet hard dichtklappen.

 

Heb je nog vragen over kledingkasten en kastaccessoires of wil je graag een keer komen kijken naar de kledingkasten? Maak online een afspraak of kom eens langs. Onze specialisten gaan dan graag met jou op zoek naar de kledingkast die het beste bij jou past!