.

Hoe kies ik het juiste hoofdkussen?

Blog

Hoe kies ik het juiste hoofdkussen?

Welk hoofdkussen bij jou past, hangt helemaal van je wensen, slaaphouding en –gedrag af. Een aantal antwoorden op vragen zijn hierbij van belang.

  1. Ben je een rug-, zij- of buikslaper?
  2. Wat is de stevigheid van je matras?
  3. Heb je een allergie? Bijvoorbeeld voor veren of huisstofmijt?

Slaaphouding
Sommige mensen slapen op hun buik. Deze houding wordt afgeraden omdat de nek een te sterke knik maakt en de onderrug te veel kromming vertoont. Slaap je toch het liefst op je buik, kies dan voor een laag en zacht hoofdkussen. Dan krijgt je net de minste belasting.

Wanneer je een zijslaper bent, is het verstandig om te kiezen voor een wat dikker kussen met voldoende veerkracht. Hierbij is het handig om bij het kiezen van de juiste dikte, rekening te houden met de breedte van je schouder.

Hoog kussen
Een rugslaper kan het beste voor een wat hoger kussen kiezen. Wanneer je op je rug ligt, is de rug meer gekromd dan bij andere slaaphoudingen. Die kromming moet met een kussen gecorrigeerd worden, zodat de wervelkolom in de juiste natuurlijke vorm ligt.

Liever wat extra ondersteuning? Een ergonomisch kussen geeft extra steun en is meer afgestemd op bepaalde slaaphoudingen.

Stevigheid matras
Bij een wat zachter matras zakken je schouders wat meer weg waardoor de ruimte tussen nek en schouder wat groter is dan bij een steviger matras. Een grotere ruimte vraagt om een wat dunner hoofdkussen. Op een stevig matras heb je een wat dikker kussen nodig.

Allergieën
Heb je een allergie, bijvoorbeeld voor huismijt of veren? Dan is een hoofdkussen met een synthetische vulling een goede keuze voor op je bed.

We kunnen je uitstekend adviseren over het juiste hoofdkussen. Het is mogelijk het hoofdkussen van je wensen uit te proberen in onze winkel.